Potravinové zbožíznalství

Zbožíznalství je jeden z předmětů na vysokých ekonomických školách. Jedná se o předmět, kde by se studenti měli dozvědět, co je kvalitní. Není zcela pravda, že drahé produkty bývají dobré, ale nepočítejte s tím, že za 5 Kč dostanete kvalitní jogurt.

Kvalitní mléčné výrobky

klasicky jogurtVěděli jste co znamená pojem „jogurt vyráběný tradiční metodou“? Jde o jogurty, které nezrají v ohromných kontejnerech za zvýšené teploty. Klasická receptura vyžaduje, aby jogurt zrál přímo v kelímku a to v přirozené teplotě. To má za následek sice kyselejší, ale mnohem zdravější jogurt, který obsahuje velmi mnoho živých „hodných“ bakterií, které podporují trávení a dobrý zdravotní stav.

Tradiční metoda zrání jogurtů je velmi náročná na prostor a navíc je zrání delší oproti tankovému. Proto nečekejte, že bude klasický jogurt konkurovat-co se ceny týče-těm z jogurtových tanků. Vždy si na obalu přečtěte, zda se jedná o klasickou výrobu. Jogurt vám bude chutnat i proto, že v něm bude hodně chutné marmelády, čokolády nebo jiných ochucovadel.

Nízkotučné jogurty sice neosahují tuk, ale za to více škrobu

V dnešní době je velmi moderní konzumovat vše odtučněné-light. Kde není tuk, musí být cukr. Ano i škrob je ve své podstatě cukr, který má mnohem nižší sytící schopnost než tuk. Proto pokud sníte 1 jogurt s více než 3% tuku, budete mít mnohem menší hlad než pokud sníte jogurt nízkotučný o stejném objemu.

Příspěvek byl publikován v rubrice Zboží a služby se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *